Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το «Hellenic Culture», ανήκει στην ALEXANDRIDIS – Gallery KAPPA.
Δραστηριότητα της είναι η σχεδίαση, δημιουργία, παραγωγή και διάθεση προϊόντων, εμπνευσμένων από τον Ελληνικό πολιτισμό.

Από το 1981, έτος ιδρύσεως της επιχείρησης μας στον Βόλο, του κοσμηματοπωλείου ALEXANDRIDIS – Gallery KAPPA, η παραγωγή και το εμπόριο μας, είχε έμπνευση και επιρροή, από την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Το πάθος μας, για την Τέχνη, τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ιστορία μας, ήταν αυτό που ανέθρεψε, μεγάλωσε και τελικά αυτονόμησε, τα «Ελληνικά Νεολιθικά Ειδώλια».
Αρχική φιλοδοξία της ιστοσελίδας μας, ήταν να συγκεντρώσει στοιχεία, αναφορές, επιστημονικό ή εμπειρικό υλικό, προσφέροντάς τα ελεύθερα στον μελετητή ή απλά ενδιαφερόμενο, αναδεικνύοντας τον σπουδαίο Ελληνικό Νεολιθικό πολιτισμό, στον κόσμο. Από τα πρώτα χρόνια της μεγάλης μας αυτής προσπάθειας, συνειδητοποιήσαμε το τεράστιο μέγεθος και την σημασία συνολικά του Ελληνικού πολιτισμού. Επιπλέον εκτός από την σπουδαιότητα, παρατηρήσαμε και την αδιάλειπτη συνέχεια του πολιτισμού μας έως σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που τα «Ελληνικά Νεολιθικά Ειδώλια» διευρύνθηκαν σε “Ελληνικός πολιτισμός”. Στην προσπάθεια μας αυτή προσκαλούμε τον κάθε καλοπροαίρετο να συμμετέχει. Είναι ευπρόσδεκτος με την άποψή του και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Ξεκινήσαμε, αυτό το όνειρο ζωής, τεραστίου μεγέθους, μελετώντας την περιοχή μας, τη Θεσσαλία

Από το 1984 αρχίσαμε τις πρώτες δοκιμαστικές παραγωγές μουσειακών αντιγράφων, αγαλματιδίων εμπνευσμένων από τα ευρήματα της περιοχής μας, αλλά και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Μας τίμησε με την συνεργασία του και την εκτίμηση του, ο κ.Άγγελος Μπάστης. Ασχοληθήκαμε, επηρεασμένοι από τον σπουδαίο Έλληνα ερευνητή, συλλέκτη, δωρητή, αλλά και γλύπτη, ιδιαίτερα με τα νεολιθικά ειδώλια της Θεσσαλίας.  Ευτυχήσαμε, για δύο δεκαετίες, την χύτευση και την επεξεργασία, σχεδόν του συνόλου των δημιουργημάτων του. Μας παραχώρησε τα αποκλειστικά δικαιώματα αναπαραγωγής των γλυπτών και των ειδωλίων του.
Έδρα μας είναι ο Βόλος στην Ελλάδα. Η περιοχή μας, αλλά και γενικότερα η Θεσσαλία, είναι πολύ σημαντική παγκοσμίως, κατά την Νεολιθική περίοδο. Σε λίγα λεπτά της ώρας, από την  έδρα μας, θα βρεθείτε στους οικισμούς του Σέσκλου και Διμηνίου.

Θερμές ευχαριστίες στην Αρχαιολόγο κ. Ζωή Μαλακασιώτη, για την πολύτιμη υλική και ηθική συμπαράστασή

 

Αφήστε μια απάντηση