Αθηνά Παλλάδα

12.5013.50

Εκκαθάριση
Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , ,
Περιγραφή

Αποσπάσματα από το βιβλίο:
Η θεά Αθηνά, η θεά της σοφίας, γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία. Αλλόκοτη γέννηση που έχει όµως µια πολύ λογική εξήγηση: Η σοφία γεννιέται µέσα από το κεφάλι του άρχοντα των θεών και των ανθρώπων! Πώς έγινε αυτό, µας το λέει ένας παράξενος µύθος.
Σ’ εκείνα τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που ο Ολύµπιος Δίας εξουσίαζε τον ουρανό και τη γη, ένας µεγάλος κίνδυνος ήρθε να απειλήσει τον πανίσχυρο άρχοντα του κόσµου. Κανένας δεν υποψιαζότανε τον κίνδυνο αυτό. Ούτε κι ο Δίας. Υπήρχε όµως και µια θεά που µπορούσε να βλέπει και των αθάνατων θεών τη µοίρα. Αυτή ήταν η µητέρα Γη. Είδε αµέσως τον κίνδυνο και τότε παρουσιάστηκε µπροστά στον Δία και του είπε:
– Βάρος ασήκωτο, σαν προµηνάς φριχτά µαντάτα, µα πρέπει να το πω. Άκουσέ µε, Δία κεραύνιε. Έκανες ένα µεγάλο λάθος και µοίρα κακιά γράφτηκε για σένα. Ένας γιος σου θα σε ρίξει από το θρόνο, το ίδιο όπως έγινε µε τον πατέρα σου, τον µεγάλο Κρόνο, το ίδιο όπως έγινε µε τον παππού σου, τον δυνατό Ουρανό. Δεν έπρεπε να αγαπήσεις τη Μήτιδα, την κόρη του ασπροµάλλη Ωκεανού, κι ας είναι αυτή απ’ όλους τους θεούς και τις θεές η πιο σοφή, κι ας ξέρει απ’ όλους µας να ξεχωρίζει πιο σωστά το καλό απ’ το κακό. Και τώρα άκουσε µε προσοχή. Με την Ωκεανίδα Μήτιδα θα κάνεις δυο παιδιά. Πρώτα θα γεννηθεί η Αθηνά, που είναι κιόλας στα σπλάχνα της µητέρας της. Η νέα θεά θα είναι σοφή και δυνατή όσο κι εσύ. Θα είναι καλή κι αγαπητή και πάντα πρόθυµη να σε βοηθήσει στο έργο σου όσο κανένας άλλος θεός. Αργότερα όµως, η Ωκεανίδα θεά θα σου κάνει ένα γιο που θα ξεπεράσει στην τόλµη και στη δύναµη όλους τους θεούς, ακόµα κι εσένα τον ίδιο. Αυτός, αντίθετα απ’ την Αθηνά, δε θα δεχτεί την εξουσία σου. Σκληρός και φιλόδοξος, θα χρησιµοποιήσει τη δύναµή του για το δικό του συµφέρον. Και τότε αλίµονο σ’ εσένα, γιε του Κρόνου. Απ’ τον πανύψηλο Όλυµπο, θα γκρεµιστείς στα τρίσβαθα τάρταρα. Απ’ τα ολόφωτα παλάτια σου, θα βρεθείς σε φυλακή κατασκότεινη. Κι ενώ στο µεγαλόπρεπο θρόνο σου θα κάθεται ο νέος άρχοντας του κόσµου, εσύ, δεµένος µ’ άσπαστες βαριές αλυσίδες, θα στενάζεις αιώνια χωρίς ελπίδα πια να λυτρωθείς.


Μενέλαος Στεφανίδης

Κωδικός: 61487 – 61488

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος 0.750 kg
Διαστάσεις 21.5 x 29 cm
Language

,

Πληροφορίες

* 40 σελίδες
* Για μεγαλύτερη ποσότητα τεμαχίων παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Αξιολογήσεις (0)

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αθηνά Παλλάδα”